Politica de rambursare


Returul


Perioada de returnare durează 30 de zile calendaristice. Dacă au trecut 30 de zile de la cumpărarea articolului, din păcate, nu vă putem oferi o rambursare sau un schimb. Pentru a fi eligibil pentru returnare, articolul cumpărat de dvs. trebuie să fie neutilizat și în aceeași stare în care l-ați primit. De asemenea, trebuie să fie în ambalajul original. Mai multe tipuri de bunuri nu pot fi returnate. Bunurile perisabile, cum ar fi alimente, flori, ziare sau reviste, nu pot fi returnate. De asemenea, nu acceptăm produse care sunt bunuri intime sau sanitare, materiale periculoase sau lichide sau gaze inflamabile. Produse suplimentare nereturnabile:

Carduri cadou
Produse software descărcabile
Unele produse de sănătate și de îngrijire personală

Pentru pentru a finaliza returnarea, solicitați o chitanță sau o dovadă a achiziției. Vă rugăm să nu trimiteți achiziția înapoi fără să ne contactați mai întâi.


Rambursări (dacă este cazul)


Odată ce returnarea dvs. este primită și inspectată, vă vom trimite un e-mail pentru a vă anunța că am primit produsul returnat. Vă vom notifica, de asemenea, despre aprobarea sau respingerea rambursării.
Dacă se acceptă, rambursarea dvs. va fi procesată și un credit va fi aplicat automat cardului dvs. de credit sau metodei inițiale de plată, într-un anumit număr de zile.


Rambursări întârziate sau lipsă (dacă este cazul)


Dacă nu ați primit încă o rambursare, verificați mai întâi contul bancar.
Apoi, contactați compania dvs. de carduri de credit, poate dura ceva timp înainte ca rambursarea să fie înregistrată oficial.
Apoi contactați banca. Există adesea un timp de procesare înainte ca o rambursare să fie înregistrată.
Dacă ați făcut toate acestea și încă nu ați primit încă rambursarea, vă rugăm să ne contactați la hello@kajube.com.


Articole de vânzare (dacă este cazul)


Numai articolele cu preț regulat pot fi rambursate, din păcate articolele de vânzare nu pot fi rambursate.


Schimburi (dacă este cazul)


Înlocuim articole numai dacă sunt defecte sau deteriorate. Dacă aveți nevoie să o faceți pentru același articol, trimiteți-ne un e-mail la hello@kajube.com și trimiteți articolul la: Strada Vaii 168, 557265 Sura Mare SB, România.


Cadouri


În cazul în care articolul a fost marcat ca un cadou când a fost achiziționat și expediat direct către dvs., veți primi un credit cadou pentru valoarea returnării. După primirea articolului returnat, vă va fi trimis un certificat de cadou.

În cazul în care articolul nu a fost marcat ca un cadou când a fost cumpărat sau dacă furnizorul de cadouri a primit comanda pentru a vă o oferi mai târziu, vom trimite o rambursare furnizorului de cadouri și el va afla despre returul tău.


Livrare


Pentru a vă întoarce produsul, trebuie să trimiteți produsul dvs. la adresa: Strada Vaii 168, 557265 Sura Mare SB, România. Veți fi responsabil pentru plata pentru propriile costuri de expediere pentru returnarea articolului dvs. Costurile de expediere nu sunt rambursabile. Dacă primiți o rambursare, costul returnării de transport va fi dedus din rambursare. În funcție de locul în care locuiți, timpul care poate dura pentru ca produsul dvs. schimbat să vă ajungă la dvs. poate varia. Dacă expediați un articol de peste 75 USD, trebuie să luați în considerare utilizarea unui serviciu de transport care poate fi urmarit sau o asigurare de transport. Nu garantăm că vom primi articolul returnat.